Seminar om Martin A. Hansen

Skt. Markus Kirke, Aarhus, 10. maj 2014

Arrangeret af Landsforeningen Martin A. Hansen

Landsforeningen Martin A. Hansen inviterer til seminar om Martin A. Hansen. Det foregår d. 10. maj 2014 kl. 10:30-16:00 i Skt. Markus Kirke, Skt. Markus Kirkeplads 1, Aarhus.

Velkomst ved Anders Thyrring Andersen

10.35 Mette Lise Rössing
Om Landsforeningen Martin A. Hansen

Mette Lise Rössing, Martin A. Hansens datter, vil fortælle om Landsforeningens tilblivelse, formål og virkefelt, samt give praktiske oplysninger om årets gang og de faste aktiviteter.

11.00 Monica Papazu
Opbrud og hjemkomst. Eventyret om Paradisæblerne

Mag.art. og forfatter Monica Papazu skildrer, hvordan Marin A. Hansen i sin selvbiografiske fortælling ”Paradisæblerne” løfter sin personlige erfaring op til eventyrets og mytens universelle dimension. Som et eksistentielt mønster, der belyser hans liv og viser en vej ud af samtidens civilisationskrise.

Frokost + Besigtigelse af Sven Havsteen-Mikkelsens altertavle i kirken.

12.45 Hans-Ole Hansen
Vandring med en afdød far

Martin A. Hansens søn, historiebygger og mag.art. Hans Ole Hansen læser sin fortælling ”Gensyn med øksen”, der foregår på Stevns og langs Tryggevælde Å, som udgangspunkt for at skildre arbejdet med ruten ’Digter og landskab – Martin A. Hansen på Stevns’, der åbnes 20. august i år.

13.30 Anders Thyrring Andersen
Velkendt og fremmed

Med udgangspunkt i sit arbejde med at finde citater og forfatterkommentarer til digterruten belyser mag.art. og §2-teolog Anders Thyrring Andersen Martin A. Hansens naturforhold og forholdet mellem natur og kultur i forfatterskabet.

14.15 Kaffe

14.45 Claus Ørntoft
Om mine arbejder

Billedhugger Claus Ørntoft, der bl.a. har udført løveskulpturerne i Dronningens Have ved Marselisborg Slot, fortæller om sin kunst og sin inspiration fra romansk kunst, Sven Havsteen-Mikkelsen og Martin A. Hansen.

Drøftelse

Afslutning

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Deltagelse i seminaret er både for medlemmer af Landsforeningen og for andre interesserede.

Deltagelse koster kr. 100, hvilket inkluderer frokost med tre stykker smørrebrød, en øl/vand/glas vin (yderligere drikkevarer kan købes), kaffe og småkager. Betaling på dagen.

Tilmelding senest 7. maj til Mette Lise Rössing: pr. mail roessing@mail.dk, eller pr. post Slagelse Landevej 115, 4242 Boeslunde.

Skt. Markus Kirke er centralt beliggende i Aarhus. Hvis man kommer med bil, findes en del P-pladser ved kirken og rundt på kirkepladsen – der kan udleveres en tilladelse til gratis parkering. Desuden er der en stor, gratis P-plads ved Botanisk Have – indkørsel skråt over for kirken, 300 meter oppe ad Peter Holms Vej. Fra Aarhus Hovedbanegård er der ca. 20 minutters gang, eller man kan tage bybus 2 A (afgang hvert 20. minut) fra Banegårdspladsen til Skt. Marcus Kirkeplads lige uden for kirken.

På Landsforeningens vegne,

Anders Thyrring Andersen

Der er lukket for kommentarer.