Om sognet

Sankt Markus Sogn som de fleste øvrige sogne i Århus et ungt sogn. Fra middelalderen og til slutningen af forrige århundrede var der kun to sogne i Århus: Domsognet og Vor Frue Sogn.

I løbet af 1800-tallet skete der i forbindelse med industrialiseringen en vandring fra land til by, som også satte sig markante spor i Århus. Indbyggertallet steg fra 4.102 i 1801 til 51.814 i 1901. Det blev derfor nødvendigt at oprette nye sogne med dertil hørende nye kirker. Det første nye sogn var Sankt Pauls Sogn, der oprettedes i 1887. Derefter fulgte Sankt Johannes Sogn i 1903, Sankt Lukas Sogn i 1923 og Sankt Markus Sogn i 1935.

Sankt Markus Sogn er udskilt fra Vor Frue Sogn. De første planer om udskillelsen går tilbage til begyndelsen af 1920’erne. En udskillelse var stærkt påkrævet. Da den fandt sted i 1935, var Vor Frue Sogn vokset til over 26.000 indbyggere. Navnet »klostervangen« er den dag i dag et udtryk for Sankt Markus Sogns forbindelse med det gamle Århus sogn.

I løbet af årene efter krigen voksede det nye sogn med en rivende hast, således at det i 50’erne blev landets folkerigeste sogn. Det blev derfor nødvendigt med en ny sogneudskillelse. Den fandt sted i 1959, og det nye sogn fik navnet Møllevang Sogn.

I dag er Sankt Markus Sogn på ca. 8.300 indbyggere, og det strækker sig fra Regenburgs Plads, Viborgvej og Botanisk Have i vest til Ny Munkegade i øst, og fra Silkeborgvej, Vesterbro Torv i syd til Vestre Ringgade i Nord.

Her kan du ud fra din adresse se, hvilket sogn, du hører til. Klik her!