Ny CD komponeret af Markuskirkens organist Per skriver

Kirkens organist, Per Skriver har sat musik til Lisbeth Smedegaard Andersens Sonetkrans ”Nu lægger vinden sig i verdens haver”. Værket er skrevet for sopran, recitator, kor og strygekvartet.

Der er tale om en digtcyklus med 15 digte med udgangspunkt i korsvejsmeditationerne fra slutningen af det 14. århundrede. Sonetkransen vrimler desuden med referencer til biblen og citater fra fra Kingo- og Grundtvigssalmer. Musikken lægger sig tæt op af den billedskabende tekst med sin stille og tilbageholdte karakter, der dog hen mod 12. sonet, som er ”Jesu død på korset” intensiveres og kulminerer. Et glimt af lys høres i sidste sonet, hvor opstandelseshåbet lurer lige rundt om hjørnet.

Udover Bachs store passioner og forskellige mindre værker findes ikke noget tilsvarende værk til opførelse i passionstiden – slet ikke med dansk tekst, og værket er dermed enestående i sin art.

CD’en kan købes ved henvendelse til organisten eller til kordegnen i kontorets åbningstid.

Den koster 100 kr.

Der er lukket for kommentarer.