Koncerter

 

KONCERTER I KIRKEN  

Johannes Brahms: Ein Deutsches Requiem.

Allehelgenskoncert i Skt. Markus kirke, torsdag d. 9. november kl. 19.30

GRATIS ADGANG

 

Denne aften får vi besøg af et kor fra Aarhus Vestre Provsti.

Det er i år sjette gang at Aarhus Vestre Provstis Koncertkor laver allehelgenskoncert.

Her i reformationsåret er valget faldet på Johannes Brahms’ Ein Deutsches Requiem der, som navnet antyder, er på tysk og ikke latin. Teksten bygger på citater fra samtidens tyske bibeloversættelse, som protestanten Johannes Brahms udvalgte og satte i musik, for at lade Biblens ord tale på et forståeligt sprog. Ein Deutsches Requiem er sørgemusik i bred forstand. Det er mere en messe for de levende end for de døde, og det er budskabet om det meningsfyldte ved at være blandt de levende her på jorden og ikke uhyggelige forestillinger om en dømmende Gud, der bærer værket. Musikken blev til over en længere årrække og havde premiere i den endelige version d. 18. februar 1869. Ein Deutsches Requiem er skrevet for to vokalsolister, kor og orkester men opføres ved denne lejlighed i Brahms’ egen version med 4-hændigt klaverakkompagnement. Det bliver provstikorets hidtil største og mest ambitiøse projekt, og for at kunne mønstre tilstrækkeligt mange sangere får kirkekorene fra Gellerup, Hasle, Skjoldhøj, Møllevang og Helligåndskirken i år selskab af Det Ny Kammerkor.

Solisterne er Lina Valantiejute, sopran og Niels Bo Emgren, baryton. Ved flygelet sidder Lene Buch Rasmussen og Christian Skovgaard Flarup, og for direktionen står Anders Højgaard Gaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Hvis man sender en mail til organist@outlook.dk – vil man fremover komme på en mailingsliste, der løbende sender info om kommende koncerter, ajourførte programmer m.v.